Online Proces Data Registratie Systeem

EverZinc Nederland B.V. (voorheen onderdeel van Umicore) is een producent van zinkmaterialen, o.a. zink poeders en zinkoxide. Ondanks hun verregaande automatisering was het niet mogelijk om achteraf een link te leggen tussen instellingen en proceswaarden enerzijds en productkwaliteit of storingen in de productie anderzijds.

De relevante gegevens zijn weliswaar tijdens de productie beschikbaar op het centrale visualisatie systeem maar het was niet mogelijk om al die gegevens als historische data op te slaan. Bovendien was het bekijken en analyseren van data die wel beschikbaar is beperkt tot het systeem op de productievloer.

Online Proces Data Registratie Systeem

Van Daal engineering heeft hiervoor een Dot-NET applicatie met individuele functionele modules ontwikkeld. Alsmede de bestaande WinCC applicatie voor afhandeling van de communicatie tussen het productieproces en de relationele database uitgebreid.

De ontwikkelde applicatie slaat automatisch alle op het centrale visualisatie systeem beschikbare instellingen en proceswaarden op (totaal 450 stuks). Tevens worden specifieke gebeurtenissen (Log on/off, wijziging van instellingen) op het WinCC systeem geregistreerd.

Vervolgens worden de gegevens beschikbaar gesteld aan een geselecteerde groep medewerkers. Dit is mogelijk gemaakt door een koppeling tussen de relationele database server en zowel het industriële als het office Ethernet.

De volgende functionaliteit is ter beschikking:

 • Configureerbare indeling van de beschikbare gegevens (zelf groepen samenstellen).
 • Weergave van (live) procesgegevens in een grafiek.
 • Export van de procesgegevens naar Microsoft Excel voor een verdere analyse (per groep over specifieke periode).
 • Weergave van specifieke gebeurtenissen.
 • Configureerbare rapporten waarbij de geregistreerde procesgegevens (gemiddelde/maximum/minimum) worden weergegeven.
 • Eenvoudige online uitbreiding/aanpassing van de te registreren proceswaarden/instellingen.

Project:
Online Proces Data Registratie Systeem

Opdrachtgever:
EverZinc Nederland B.V.

Jaar:
2010

Kies een taal

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com