Upgrade Multistapelaar met behulp van Simulatie

Rockwool B.V. is een grootschalige producent van steenwol, voornamelijk gebruikt in isolatie producten. De productie begint met het maken van één lange deken steenwol die vervolgens in losse platen op maat worden gezaagd. De losse platen hebben afhankelijk van het te maken eindproduct een andere samenstelling en/of afmeting (lengte/breedte/dikte). De stapelaar stapelt de platen variërend naar de gewenste stapel grootte. De gemaakte stapel wordt vervolgens aangeboden aan de palletstapelaar, die het op een pallet plaatst, of doorvoert naar de inpakmachine. De stapelaar en de palletstapelaar worden samen de Multistapelaar genoemd.

Upgrade Multistapelaar met behulp van Simulatie

In 2016 was de Multistapelaar aan grootschalig onderhoud toe. Naast wijzigingen in de mechanische configuratie is de functionaliteit van vier S5 PLCs die de aansturing verzorgden, samengevoegd op één nieuwe S7 PLC. Van Daal engineering heeft deze softwareconversie uitgevoerd.

Als gevolg van de vele sensoren en productspecifieke parameters zou de inbedrijfname veel tijd vergen, waardoor de productie geruime tijd stil zou komen te liggen. Om deze tijd aanzienlijk te verkorten is ervoor gekozen om een processimulatie in TrySim te bouwen van de Multistapelaar. Hierop is voor de inbedrijfname de besturingssoftware uitgebreid getest waarbij eveneens de variatie in producten is meegenomen.

Project:
Upgrade Multistapelaar met behulp van simulatie

Opdrachtgever:
Rockwool B.V.

Jaar:
2016

Kies een taal

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com